Cake



I söndags fyllde min mamma år och då passade jag på att öva mig på lite tårtfyllningar och dekoration (tårtbotten fuskade jag faktiskt med och använde färdigköpt). Det blev tre olika fyllningar och sedan avnände jag resterande fyllning att dekorera med, så dem tre olika spritsningarna ni ser på bilden är också innehållet i tårtan. Har märkt att konsistensen på olika frostings har en avgörande effekt på hur spritsningen blir, och hittills måste jag säga att de med philadelphiaost och smörkräm som jag brukar ha till cupcakes är de mest lätthanterade, och även hallonmoussen var bra att jobba med. Däremot blir grädde lite mer grynig och den med vaniljkrämen blev lite för rinnig, men blev ju helt okej ändå! På första lagret blev det "Glasskräm", i mitten hallonmousse och hallon, på topmmen mjölkchokladfluff och skivad banan. De olika smakerna fungerade verkligen bra ihop vilket var en lättnad eftersom att jag bara tog tre olia fyllningar som jag tyckte lät goda och slängde ihop, de lite syrliga hallonen var verkligen perfekt att bryta av de annars rätt söta fyllningarna med! Den uppskattades verkligen av min mamma och gästerna!
 
Mjölkchokladfluff
(görs dagen innan)
180 g mjölkchoklad 
3 dl grädde

Gör så här:
1. Värm upp grädden i en kastrull på låg värme och den får absolut inte börja koka.
2. Dela mjölkchokladen i små bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält.
3. Häll upp i skål och ställ i kylskåpet över natten.
4. När mjölkchokladgrädden är riktigt kall så vispar du den precis som grädde och sedan spritsar du den på muffinsen.
 
Glasskräm
~  räcker som fyllning till ett lageri en tårtbotten
 
2-3 dl grädde
1 paket marsánkräm (som blandas med kall mjölk)
2-4 dl mjölk 
 
Gör såhär:
Vispa grädden ganska hårt. Blanda i mjölk i marsánkrämen till önskad mjuk/fast konsistens. Vispa marsánkrämen och grädden tillsammans - och den är klar att användas!
 
Tips!
Tänk på att marsánkrämen sväller under 10 minuter så vänta och se hur tjock den blir - ibland blir den tjockare än vad man tror.
 
(Recept från tartspecialisten.se)
 
Hallonmousse
4 gelatinblad 
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. 
2. Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
3.Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar. 
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite. 
5. Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.å0771336600
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till.


Kommentarer
Marie ( din mammas kusin)

Hej Johanna!
Kikade in på din härliga bakblogg och oj vad farligt det blev.
Jag blev alldeles för sötsugen.
Jag ska komma ihåg att kolla in här igen när jag ska baka. Du har ju massor av godsaker.
Ha det gott!
Kram
Marie

2012-10-26 @ 10:09:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

JolisBakery

Här läggs bilder och tips upp på recept som testbakats och förfinats. Vad vore livet utan lite söta bakverk?

RSS 2.0