HALLONKOLA

 
I helgen testade jag att baka lite olika slags kolor, närmare bestämt tre olika smaker. Här är receptet på Hallonkola:
 
Hallonkola

30 stycken

  • 2 dl grädde

  • 4 dl råsocker

  • 1 dl ljus sirap

  • 2 dl frysta hallon

  • 1 msk smör

Gör så här

 30 minuter + tid att stelna

Tina hallonen. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 30x40 centimeter.
 

Häll upp grädde, socker, sirap och bär i en kastrull.

 

Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda cirka 20 minuter, tills den är cirka 130 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Gör ett kulprov.

 

Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i långpannan. Låt stelna.

 

Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora kolor och slå in dem i smörpapper.

 

Tips:För den som vill vara extra pysslig, slå in kolorna först i lite bakplåtspapper, sedan i silkespapper. Slå sen små snören om kolorna till paket.

 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

JolisBakery

Här läggs bilder och tips upp på recept som testbakats och förfinats. Vad vore livet utan lite söta bakverk?

RSS 2.0