Kladdkakans dag 7 november
Idag är det kladdkakans dag, och detta har jag firat med att baka ett nytt recept ur Leilas receptbok A piece of Cake! Så det har vi mumsat på ikväll och de blev riktigt goda måste jag säga. Otroligt chokladig smak så perfekt för alla chokladälskare! Receptet hittar ni längre ner. Hade gärna garnerat med lite färska bär om jag haft det hemma!



Leilas kladdkakemuffins
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl strösocker
- 2 ekologiska ägg
- 50 g smör
- 0.5 dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl kakao av bra kvalitet
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
- Vispgrädde och färska bär till garnering
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
- Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Kommentarer
Ingela
Om man vill ha något gott till kaffet är denna kladdkakemuffins helt underbar :)
Trackback